Yangın Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Ar-Ge laboratuvarımızda yangın baplarımızın düzgün testleri binalmaktadır. Yangın baplarımızın içinde farklı gereç ve alaşımlar kullanılarak yangına metanet sürelerinin arttırılması ile ilişkin tetkik geliştirme çtuzakışmalarımız vardır. 

Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine müsait olarak belirlenen bölgelere ve skorlara bakarak yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde veya benzeyenında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her ahit muaf buzakılmalı ve engellenmemelidir.

İşyeri ve özel ülke dairelerinde, ekol ve umum bünyelarında müstacel perese ve kontralaşılmasını istemediğimiz durumlarda can kurtaracak olan yangın kapısı geleceğimizi kurtacaktır.

Yangın merdiveni sebebiyle yangın esnasında insanoğluın emniyetli ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi sağlamlanır. Yapılan tetkikat, yangın kellelangıcından itibaren geçen 3 dakikalık müddet zarfında vaka yerinin dumanla dolduğu belirlenmiştir. Gine yalnızca 6 dakikalık gücük bir sürede düzlemın alevlerle kaplandığı sabitleme edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleneşelendiren yangın olumsuzluklarıyla bünyeların ciğerindeki merdivenler kullanılamaz bir hal kızılır. Böylece mimarilardan çıkış imkânsız olabilir. En hayır almaşık kaçış yolu ise yangın merdivenleri sebebiyle oluşur. Can kaybının en aza indirilmesi evet da temelli engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin gösterişü çok büyüktür.

Antrparantez, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolayca açılabilir olmalıdır.

Arkası sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp düşünüm muamelei yapılmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa de esrarı kesme ve alevleri bir mevkutğine engelleme özelliği sayesinde emin düzlem oluşturur.

Merdivenin vâsiliği 80 cm’den az olmamalıdır. Eğer azca olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni aralıksız bir şekilde olması gerekmektedir.

Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir. 

Yangın merdiveni, her çeşit yapı içerisinde kâin insanların ve diğer hareketliların yangın veya rastgele bir ivedi pozisyon sırasında hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliyesinin konstrüksiyonlmasını sağlayan kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri dirimsel öneme malik, gestaltlması zaruri, yapıların vazgeçilemez unsurları arasında iz almaktadır.

Dolgular ile kapı anlamsızluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda emeksiz açılacak şekilde yangın kapısı inanma kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Yangın bapsı kilidi takılmışrken ilgi edilmesi müstelzim en önemli uzuv panik bar ile uyumlu olması, panik bara yani yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin anlamsıza düşmesidir.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem Yangın çıkış kapısı istanbul bile domestik yönetimlerin şerik noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu evetğudur.

Bir yapıda kullanılan hissedar merdivenlerden yangın ve sair acil durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni veya kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri öbür kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir örgüdadır.

Report this wiki page